Хубилай хаан ба Юань улсын нийслэл - Наран, Д. (Historia Mongolarum, 2006)
Хубилай хаан хятад газар сууж тэнд нийслэл байгуулсан учир шалтгаан, манай түүхчид уг асуудлыг хэрхэн үнэлж дүгнэсэн асуудлыг хөндөж шалтгааныг өнөөгийн өндөрлөгөөс бус, харин тухайн үеийн нөхцөл байдал, нийгмийн ухамсар, хувь хүний оюунлиг талаас тайлбарлахыг зорьсон болно. Kublai khan’s decision to move Mongolian capital to China has been criticized by many scholars. Taking into consideration of early historical events happened in nowadays North China, as well as customs and universe concepts of Mongols, author tried to give explanation to his motivation.