Монгол-Татарын угсаа-түүхийг нэхэн сурвалжлах нь - Дэлгэржаргал, Пүрэвсүрэн (Historia Mongolarum, 2004)
Түрэг угсааны улсуудын үеийн монгол аймгуудыг түүхийг судлах нь монголчуудын төрт ёсны уламжлал, соёл, угсаа-түүхийн залгамж шинж чанарыг тодруулахад нэн чухал ач холбогдолтой. Энэхүү өгүүлэлд түрэг угсааны улсуудын үед Татар хэмээх нэрээр түүхийн сурвалжуудад тэмдэглэгдэн үлдсэн аймгуудын угсаа-түүхийн асуудлыг тодруулахыг зорьсон болно.