Монголын түүхийн талаарх олон улсын судалгаа: Эзгүйрэл, улс төрийн хонжоо хоёрт идэгдсэн Монголын түүх - Barkmann, Udo B. (Historia Mongolarum, 2002)
1990-ээд оны үеийн Монголын талаар монгол, өвөр монгол, орос, япон, хятад, герман эрдэмтэн судлаачдын үзэл баримтлал, судалгааны онцлогын тухай харьцуулан судалж дүгнэжээ.