Монголчуудын байгаль орчноо хамгаалах зан заншил, хууль тогтоомжийн хөгжлийн түүхэн тойм /Нэн эртнээс ХХ зуун/ - Болдбаатар, Жигжид; Дэмбэрэл, С. (Historia Mongolarum, 2002)
Монголчуудын нэн эртнээс өнөөг ХХ зууны эхэн үе хүртэлх байгаль орчин хамгаалах зан заншил, хууль тогтоомжийн хөгжлийг үечлэн, үе шат тус бүрийг тодорхойлон дүгнэжээ.