Монголд өөрөө удирдах ёсны түүхэн уламжлал байсан уу? /Бодрол, эргэцүүлэл/ - Ариунаа, Л. (Historia Mongolarum, 2002)
Тус өгүүлэлд нутгийн өөрөө удирдах ёсны тухай ойлголт ухагдахууны талаар Монголын түүхэнд холбогдуулан задлан шинжилж тайлбарлажээ.