Монгол улсын их сургууль байгуулагдсан түүхээс - Баасанжав, Заяат (Historia Mongolarum, 2002)
Зохиогч тус өгүүлэлд МУИС-ийн байгуулагдсан анхны жилүүд болох 1942-1947 оны гол үйл явдлыг тодорхойлон дүгнэжээ.