Ж.Цэвээний улс төр, нийгэм-эдийн засгийн үзэл баримтлалын тухайд - Түвшин, С. (Historia Mongolarum, 2002)
Зохиогч тус өгүүлэлдээ Ж.Цэвээний "Улс эрх" зохиол, МАН-ын баримт бичгүүдэд томьёолж байсан үзэл санаа, бурханы шашны талаарх үзэл бодол, хоршооллын социализмын үзэл баримтлалыг задлан шинжилж үнэлэн дүгнэжээ.