Монгол оронд бурханы шашин дэлгэрсэн нь - Ралгаа, Б. (Historia Mongolarum, 2002)
Монголд шарын шашин дэлгэрч монголчуудын үзэл санаа, оюун санааны үндэс болсон асуудлыг зохиогч тус өгүүлэлдээ авч үзэж дүгнэжээ.