ХХ зуунд Монголд гарсан хөрөнгөлөг ардчилсан хувьсгалын асуудалд - Отгонжаргал, Содномдаржаа (Historia Mongolarum, 2002)
Зохиогч тус өгүүлэлд ХХ зуунд Монгол орныг донсолгосон улс төрийн томоохон үйл явц болох 1921 оны хувьсгалт үйл явцын Монголын түүхэнд эзлэх байр суурийг нарийвчлан судалж үнэлэлт дүгнэлт өгөхийг зорьжээ.