ХХ зууны Ар Монгол дахь гадаадынхны үйл ажиллагаа - Урангуа, Жамсран (Historia Mongolarum, 2002)
Монгол улс төрийн тусгаар тогтнолоо сэргээмэгц Хаант Орос улс болон Европ, Азийн томоохон орнуудтай бие дааж харилцах бодлогыг тууштай явуулжээ. Энэ өгүүлэлд зохиогч Олноо Өргөгдсөн Монгол улсад амьдарч байсан гадаад хүмүүсийн хийж байсан оюуны болон хүмүүнлэгийн үйл ажиллагааг тодруулан дүгнэжээ.