Монгол үндэстний нэгдэх хөдөлгөөний түүхийн асуудал /ХХ зууны эхний хагас/ - Хүүхэнбаатар, Дашдаваа; Дэлгэржаргал, Пүрэвсүрэн (Historia Mongolarum, 2002)
ХХ зууны эхэнд Манжийн төрийн бодлого улам бүр хятадчилагдан байгааг ухаарсан Монголын дэвшилтэт үзэлтнүүд үндэсний нэгдэх хөдөлгөөнийг өрнүүлсэн нь эсэргүүцэх хөдөлгөөн болж хувирчээ. Тус өгүүлэлд тэрхүү үндэсний нэгдэх хөдөлгөөний шинж чанарыг задлан шинжлэв.