Монголын галт тэрэг, орон нутгийн автобус тээврийн аяллын хуваарь санал болгох нь - Davaajav, Bolor; Dashzeveg, Mergengerel; Bold, Naranchimeg (Mongolian Journal of Engineering and Applied Sciences, 2023)
Хөгжингүй орнууд хот, хөдөө орон нутгийн нийтийн тээврийн мэдээлэл, цагийн хуваарийг нэгдсэн мэдээллийн сан (Google maps гэх мэт)-д оруулж, гадаад дотоодын жуулчдад утасны аппликейшн ашиглан аяллын маршрут, хугацааг оновчтой төлөвлөх боломжийг олгосон байдаг. Харин Монгол улсын хувьд орон нутгийн тээврийн сүлжээний нэгдсэн мэдээллийн сан байдаггүйгээс хөдөө орон нутагт аяллын маршрут төлөвлөхөд хүндрэл учирдаг. Нөгөөтэйгүүр, жил ирэх тусам монголын хүн ам нэмэгдэж, хөдөө орон нутаг руу зорчих иргэдийн тоо нэмэгдэхийн сацуу монголыг зорин ирэх жуулчдын тоо ч нэмэгдэж байна. Иймд, хөдөө орон нутгийн тээврийн сүлжээний өгөгдлийг нэгтгэн аяллын хуваарийг санал болгох шаардлага бий болж байна. Бид энэхүү судалгааны ажлаар Монгол улсын орон нутгийн автобус, галт тэрэгний мэдээлэл, цагийн хуваарийн өгөгдлийг цуглуулж нэгдсэн граф өгөгдлийн санг бий болгон, орон нутгийн нийтийн тээврийн цагийн хуваарь болон холбогдох газарзүйн өгөгдлийн нийтлэг стандартын дагуу өгөгдлөө боловсруулж, улмаар аяллын цагийн хуваарь, зогсолт хоорондын зайг олох боломжтой RAPTOR алгоритмыг ашиглан аяллын хуваарь санал болгох туршилтуудыг хийж гүйцэтгэлээ.