ХӨРӨНГИЙН ЗАХ ЗЭЭЛИЙН ХӨГЖЛИЙГ ТОДОРХОЙЛОГЧ МАКРО ЭДИЙН ЗАСГИЙН ХҮЧИН ЗҮЙЛСИЙН ХАМААРЛЫН СУДАЛГАА - С.Эрдэнийнбаясгалан; А.Энхбат, (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2024)
Энэхүү судалгааны ажлаар хөрөнгийн зах зээлийн хөгжлийг тодорхойлох макро эдийн засгийн хүчин зүйлсийн харилцан хамаарлыг судлах зорилготой юм. Судалгаанд, макро эдийн засгийн хувьсагчдаар орлогын түвшин, банкны секторын хөгжил, санхүүгийн зуучлал, хөрвөх чадвар, инфляци, хувийн хөрөнгийн урсгал зэрэг хүчин зүйлсээр ARDL (1,2) загвар үнэлсэн.