ХАР ТАМХИ, СЭТГЭЦЭД НӨЛӨӨЛӨХ ЭМ БЭЛДМЭЛИЙН ГААЛИЙН ХЯНАЛТЫГ БОЛОВСРОНГУЙ БОЛГОХ АРГА - Н.Мөнхзул; Н.Батнасан, (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Гаалийн байгууллагын мэдээгээр сүүлийн жилүүдэд Монгол улсын хилээр хууль бусаар нэвтрэн орсан хар тамхи тоо хэмжээ, нэр төрлийн хувьд нэмэгдсэн төдийгүй өсвөр насныхан болон залуучуудын дунд хар тамхины хэрэглээ нэмэгдэж байгаа нь цагдаагийн байгууллагын тоо баримтуудаар нотлогдож байна. Энэ нь хар тамхины хууль бус худалдаанд хняалт тавьж чадахгүй байгааг харуулж байна. Тиймээс, олон улсын хэмжээнд үр дүнтэй ашиглаж буй туршлагад тулгуурлан хувь хүн, нийгэмд онц хор хөнөөлтэй хар тамхины хууль бус худалдаатай тэмцэх арга замыг боловсронгуй болгох, хууль хяналтын байгууллагуудын үйл ажиллагааны уялдаа холбоог сайжруулах зорилгоор энэхүү өгүүллийг бичив.