МАШИН СУРГАЛТЫН АРГААР ХЭРЭГЛЭГЧИЙН ЗАХ ЗЭЭЛИЙГ СЕГМЕНТЧЛЭХ НЬ (БАНКНЫ КРЕДИТ КАРТ ХЭРЭГЛЭГЧДИЙН ЖИШЭЭН ДЭЭР) - Г.Намуун; Б.Даваасүрэн, (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Энэ судалгааны ажлаар кластер шинжилгээний K-means, шаталсан кластерын арга алгоритм дээр үндэслэсэн машин сургалтын аргаар зах зээлийн сегментчлэлийг хийх боломжтой эсэхийг банкны кредит карт эзэмшигчдийн өгөгдлийг ашиглан гүйцэтгэж, гарсан үр дүнд үнэлэлт дүгнэлт хийхийг зорилоо. Кластер шинжилгээнд орох хувьсагчдыг логик, үндсэн бүрэлдэхүүний шинжилгээ, корреляцийн шинжилгээнд үндэслэн сонгосон. Судалгааны үр дүнгээр банкны кредит карт хэрэглэгчдийг хамгийн оновчтойгоор 3-4 кластерт хуваах нь зохистой болох нь тодорхойлогдов.