САНХҮҮГИЙН ХЯНАЛТ ШАЛГАЛТЫН ҮР ДҮНГИЙН СУДАЛГАА - О.Пүрэвдорж; О.Нүржигмаа, (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Санхүүгийн хяналт шалгалт нь мэргэжлийн түвшинд хийгддэг хяналт шалгалт бөгөөд манай улсын хувьд төрөөс санхүүгийн хяналт шалгалтыг төрийн аудитын болон төрийн захиргааны хяналт шалгалт гэсэн хоёр үндсэн чиглэлээр хийж байна. Энэхүү судалгааны ажилд санхүүгийн хяналт шалгалтын төрөл, ангилал, хяналт шалгалтын үйл ажиллагаанд баримтлах үндсэн зарчим, хяналт шалгалт хийх арга зүйг онолын хувьд авч үзэхийн зэрэгцээ төрөөс аж ахуйн нэгж, байгууллагуудад хийгдэж буй санхүүгийн хяналт шалгалтуудын үр дүнд динамик судалгаа хийж, задлан шинжлэх, нэгтгэн дүгнэх аргаар үнэлэлт, дүгнэлт өгсөн болно.