Өндөр насны тэтгэврийн тогтолцоог боловсронгуй болгох арга зам - Д.Моломжамц,; Х.Бумдэлгэр, (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Бидний судалгааны ажил нь манай улсын нийгмийн даатгалын өнөөгийн тогтолцоог өөрчилж, төр болон хувийн хэвшлийн байгууллагууд тэтгэврийн даатгалын үйл ажиллагааг чөлөөтэй эрхэлж, иргэдэд олон сонголт бүхий даатгуулах эрх олгох, сангийн хөрөнгийг санхүүгийн зах зээл дээр эргэлтэд оруулж өсгөх, үүнтэй уялдуулан тэтгэврийн санг эрсдлээс хамгаалах хууль эрх зүйн орчныг бүрдүүлэх, тэтгэвэр тогтоох насыг шинэчлэх хувилбаруудыг авч үзсэн болно.