ИРГЭДИЙН ХАДГАЛАМЖИД МЭДЭЭЛЛИЙН ТЭГШ БУС БАЙДАЛ НӨЛӨӨЛӨХ НЬ - Ө.Тайван, (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Энэхүү өгүүлэлд иргэдийн хадгаламжийн зах зээл дээрх мэдээллийн тэгш бус байдлыг авч үзсэн бөгөөд хадгаламжийн зах зээл дээр цөөн банкууд байгаа нь шинээр зах зээлд үйл ажиллагаа явуулж байгаа татан буугдах магадлалын талаарх тэгш бус мэдээллийн үр дагавар гэж үзсэн болно. Хадгаламж эзэмшигчид тэгш бус мэдээлэлтэй байх нөхцөлд (банкны талаар бодит мэдээллийг авч чадахгүй байх үед) төлбөрийн чадвар сайтай банкууд зах зээлд нэвтрэхэд хүндрэл, бэрхшээлтэй тулгардаг бөгөөд энэ байдал нь тэдгээр банкуудын үйл ажиллагааны зардалд нөлөөлдөг. Зардал өндөр байснаар тэдгээр банкууд алдагдалтай ажиллахад хүрч зах зээлээс гарахаас өөр аргагүй болдог. Тиймээс энэхүү үр дагавраас сэргийлэхийн тулд банкуудад өөрсдийн төлбөр чадвар, санхүүгийн мэдээллийг олон нийтэд хүргэх шаардлагыг зохицуулах байгууллагаас тавих, банкуудыг үнэлэх тогтолцоог бүрдүүлэх шаардлагатай байна.