ТОГТВОРТОЙ ХӨГЖИЛ БА КОМПАНИЙН НИЙГМИЙН ХАРИУЦЛАГА ДАХЬ СОРИЛТУУД (ОЛОН УЛСЫН ТУРШЛАГА) - С.Санасэр; Ж.Ариунаа; Ө.Зулбаяр, (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
НҮБ-ын гишүүн орнуудаас 2015 онд баталсан тогтвортой хөгжлийн зорилгыг хангахад улс орнууд ажиллаж эхлээд тодорхой хугацаа өнгөрч байна. Компани болон оролцогч талуудын урьд өмнөхөөс илүүтэйгээр эдийн засаг, нийгэм, хүрээлэн буй орчинд нөлөөлж байгаа байдлыг тогтвортой хөгжлийг хангахад ашиглах боломжтой харагдаж байна. Улс орон бүрт компанийн нийгмийн хариуцлагатай холбоотой асуудал янз бүрийн цаг хугацаанд өөр өөр байдлаар хөгжиж ирэхийн зэрэгцээ тулгарч буй асуудал нь ч ялгаатай байна. Бид бусад улс орнуудын компанийн нийгмийн хариуцлагын тэргүүн туршлага дээр тулгуурлан Монгол улсын засгийн газраас ямар чиглэлээр КНХ-ын асуудалд оролцож болох талаар судлахыг зорилоо.