ХЭРЭГЛЭГЧИЙН НООЛУУРАН БҮТЭЭГДЭХҮҮН ХУДАЛДАН АВАХ ЗАН ТӨЛӨВТ НӨЛӨӨЛӨГЧ МАРКЕТИНГИЙН МАКРО ОРЧНЫ ХҮЧИН ЗҮЙЛСИЙН СУДАЛГАА - Б.Найрамдал,; Б.Даваасүрэн,; О.Бурмаа, (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Хэрэглэгчийн худалдан авах зан төлөвийн онол, арга зүйн загваруудад зэрэгцүүлэлт хийж, ноолууран бүтээгдэхүүн худалдан авахад нөлөө үзүүлж болохуйц 6 бүлэг хүчин зүйлсийн хүрээнд 70 хувьсагчдаар анхдагч судалгааг 3 удаагийн давтамжтайгаар гүйцэтгэж Пирсоны корреляцийн шинжилгээгээр нөлөөллийн үнэлгээ хийсэн. Мөн хэрэглэгчдэд эдийн засгийн хянагддаггүй хүчин зүйлс худалдан авах шийдвэрт нь хэрхэн нөлөө үзүүлдэг болохыг хедоник регрессийн аргаар үнэлж, дүгнэлт өгөхийг зорив.