ИМПОРТЫН ГААЛИЙН ТАРИФЫГ ОНОВЧТОЙ ТОГТООХ АРГАЗҮЙ - Н.Батнасан,; Г.Мөнхбаясгалан, (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Импортын тариф нь олон улсын худалдааны зохицуулалтын чухал арга хэрэгсэл юм. Энэхүү судалгаанд сүү, сүүн бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийг дэмжих хүрээнд жижиг нээлттэй эдийн засаг бүхий улс оронд гаалийн тарифийг оновчтой тогтоох асуудлыг авч үзсэн. Энэхүү судалгаа нь хоёр үндсэн зорилготой. Нэгд, гаалийн тарифыг оновчтой тогтоох аргазүйн үндэслэлийг тайлбарлана, хоёрт, төрөл бүрийн барааны тарифын харилцан хамаарлыг харуулах юм.