УУЛ УУРХАЙН КОМПАНИУДЫН САНХҮҮГИЙН ТӨЛӨВ БАЙДЛЫН ШИНЖИЛГЭЭ - Л.Наранчимэг,; Ө.Ариунболд, (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Монголын уул уурхайн салбарын компаниудын санхүүгийн өнөөгийн төлөв байдлыг 2015-2017 оны санхүүгийн тайлангийн болон статистикийн мэдээлэлд тулгуурлан тус салбарыг төлөөлөхүйц 19 компани тоо мэдээлэлд тулгуурлан судалгааг хийлээ. Судалгаанаас үзэхэд Монголын эдийн засагт уул уурхайн салбарын хувийн жин өсөж, эдийн засгийн өсөлтөнд эерэг нөлөөллийг үзүүлж байгаа хэдий ч уул уурхайн салбарын компаниудын санхүүгийн төлөв байдал нь тогтворгүй, нийт өрийн харьцаа өндөр, хөрөнгийн ашиглалт, өгөөж сайнгүй байна. Санхүүгийн үзүүлэлтүүдийн хамгийн бага утгыг хангах үеийн хөрөнгө, эх үүсвэрийн бүтцийн оновчтой байдлыг тодорхойлж дүгнэлт гаргасан болно.