ОУВС-ИЙН ӨРГӨТГӨСӨН САНХҮҮЖИЛТИЙН ХӨТӨЛБӨР ХЭРЭГЖИЛТ, ҮР ДҮН БОЛОН ГАДААД ӨРИЙН ДАРАМТ - А.Энхбат, (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Энэхүү судалгааны ажлын хүрээнд Монгол Улс ба Олон Улсын Валютын Сан (цаашид ОУВС гэх)-нгийн хамтын ажиллагааны талаар болон Монгол Улсад 2017 оноос ОУВС- нгаас хэрэгжүүлж байгаа Өргөтгөсөн Санхүүжилтийн Хөтөлбөр (цаашид ӨСХ гэх)-ийн хэрэгжилтийн явц, урьдчилсан үр дүнг судлаж, Монгол Улсын макро эдийн засгийн байдалд товч дүгнэлт өгөн, гадаад өрийн өнөөгийн байдлыг Дэлхийн банкны арга зүйгээр судлан дүгнэлт гаргаж, цаашид Засгийн газраас баримтлах макро эдийн засгийн бодлогын талаар болон гадаад өрийн талаар санал, дүгнэлт, зөвлөмжийг гаргасан.