ОЛОН УЛСЫН ДААТГАЛЫН ЗАХ ЗЭЭЛИЙН ХӨГЖИЛД БАНКНЫ ДААТГАЛЫН ЗУУЧЛАЛЫН ГҮЙЦЭТГЭХ ҮҮРЭГ, ХӨГЖЛИЙН ЧИГ ХАНДЛАГА - Г.Бурмаа,; Б.Баярмаа,; Д.Мөнх-Эрдэнэ, (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Олон улсын даатгалын зах зээлийн хөгжлийн үе шатууд, түүнд нөлөөлөх гадаад, дотоод хүчин зүйлсүүдийг судалсны үндсэн дээр даатгалын зах зээлийн хөгжилд банкны даатгалын зуучлалын гүйцэтгэх үүргийг тодорхойлсон. Олон улсын даатгалын зах зээл дээрхи банкны даатгалын зуучлалын өнөөгийн байдлыг Ази, Европын орнуудын хувьд сонгон судалж, банкны даатгалын зуучлалын хөгжлийн чиг хандлагыг тодорхойлсон. Банкны даатгалын зуучлалын олон улсын туршлагыг судалсны үндсэн дээр Монгол Улсад банкны даатгалын үйл ажиллагааг өргөжүүлэх арга замыг тодорхойлсон болно.