НЯГТЛАН БОДОГЧИЙН ЁС ЗҮЙН АСУУДАЛД - О.Пүрэвдорж,; О.Нүржигмаа,; Г.Мөнхтуяа, (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Нягтлан бодох бүртгэлийн мэргэжил нь олон нийтийн төлөө үйлчлэх үүрэг хариуцлагыг хүлээдэг учраас энэ мэргэжилд мэргэжлийн ёс зүй зайлшгүй байх шаардлагатай. Нягтлан бодогч нь ёс зүйн дүрмийг баримтлан хууль, дүрэм журам, стандартад нийцсэн нягтлан бодох бүртгэл хөтлөж, санхүүгийн тайлан бэлтгэн толилуулж мэдээлэл хэрэглэгчдийг үнэн зөв бодитой мэдээллээр хангах үүрэг хүлээдэг. Энэхүү судалгааны ажилд манай улсад мөрдүүлж буй мэргэжлийн ёс зүйн дүрмийн хэрэгжилт, төрийн байгууллагуудаас аж ахуйн нэгж, байгууллагуудад хийсэн хяналт, шалгалтын үр дүн, их, дээд сургуулиудын сургалтын төлөвлөгөөнд хийсэн ёс зүйн хичээлийн талаарх судалгаа, мэргэжлийн нягтлан бодогчдоос авсан асуулга зэрэг судалгааны үр дүнг харуулж дүгнэлт өгсөн болно.