БИЗНЕСИЙН ТАСАЛДЛЫН ДААТГАЛЫН ҮР АШГИЙГ ТООЦООЛОХ НЬ - Г.Бурмаа,; Б.Буянхишиг, (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Бизнес эрхлэгчид гал түймэр, барилгын нуралт, гэмтэл гэх мэтийн эрсдэлээс учрах материаллаг алдагдлаас хамгаалсан байдаг ч түүнтэй холбоотойгоор бизнес зогссон үед төлөгдөх тогтмол зардал болон олох байсан ашиг гэх мэт санхүүгийн алдагдлаас хамгаалдаггүй. Энэхүү ажлын хүрээнд гамшиг, ослын үед үйлдвэрлэгчийн бизнес тасалдлын даатгалын үр ашигт байдлыг тооцох математик загварыг танилцуулж, МУ-д сүүлийн үед тохиолдсон томоохон галын эрсдэлийн жишээгээр тайлбарласан. Энэ нь үндэсний үйлдвэрүүд эрсдэлийн удирдлагадаа бизнес тасалдлын даатгалыг ашиглах боломжийг танилцуулсан ажил болсон.