ГАМШГИЙН ЭРСДЭЛИЙН ДААТГАЛЫГ БИЙ БОЛГОХ ШААРДЛАГА, ТУЛГАМДСАН АСУУДАЛ, ШИЙДВЭРЛЭХ БОЛОМЖ - Г.Бурмаа; О.Уянга, (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Уур амьсгалын өөрчлөлт, дэлхийн дулаарал, хүмүүсийн зохисгүй зарим үйл ажиллагааны нөлөөгөөр үүсэх гамшгаас учрах хохирол манай оронд төдийгүй дэлхий дахинд улам бүр нэмэгдэж байна. Одоогийн байдлаар зах зээл дээр үйл ажиллагаа явуулж буй даатгалын компаниуд нь ихэвчлэн ердийн даатгалын үйл ажиллагааг явуулж байгаа төдийгүй хууль эрх зүйн хувьд ч гамшгийн эрсдэлээс сэргийлэх болон олныг хамарсан хүртээмжтэй даатгалын хуулийн зохицуулалт төдийлөн боловсруулагдаагүй байна. Энэ сэдвийн хүрээнд Монгол улсад үүсч болох гамшгийн эрсдэлийг тодорхойлох, бууруулах арга хэмжээг нэмэгдүүлэх, гамшгийн эрсдэлийн даатгалыг бий болгох боломж, арга замыг судалсан болно.