КОМПАНИЙН ӨРТӨГ БА ТАТВАР - Б.Лхагважав,; Н.Тунгалаг,; Т.Баяртөгс,; Р.Энхбат, (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Бид энэ ажилд компанийн жигнэсэн дундаж өртөг болон өөрийн капиталын өртөг нь орлогын татварын хувь хэмжээ, өр төлбөрийн хувийн жингээс хэрхэн хамаардгийг судлан харуулав. Тэрчлэн эдгээр нь орлогын татварын болон өөрийн капиталын янз бүрийн түвшинд компанийн оршин тогтнох хугацаанаас хэрхэн хамаарахыг Модильяни-Миллерийн болон Брусов, Филатова, Ореховагийн онолуудтай холбон авч үзэв.