МОНГОЛЫН БИЗНЕСИЙН ОРЧНЫ ӨНӨӨГИЙН НӨХЦӨЛ БАЙДАЛ, САЙЖРУУЛАХ БОЛОМЖ - Б.Даваасүрэн; Д.Энх-Отгон; М.Должин; Н.Отгонсайхан, (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Бизнес эрхлэх орчинг таатай, тогтвортой байлгах нь төрийн бодлогын үндсэн чиг үүрэг бөгөөд тэрхүү бодлого нь ул суурьтай, бодит судалгааны үр дүнд үндэслэгдэх нь нэн чухал юм. Улс орнууд өөрийн орны бизнесийн орчныг тусгайлан судалсны үндсэн дээр бизнес эрхлэх таатай орчныг бий болгох төрийн бодлогыг оновчтой явуулах замаар бизнес эрхлэгчдийг дэмжих хэрэгцээ шаардлага байсаар байна. Энэхүү судалгаагаар Монгол Улсын бизнесийн орчны өнөөгийн нөхцөл байдлыг үнэлэх, асуудлыг тодорхойлох, улмаар бизнесийн орчныг сайжруулах боломжийг тодорхойлохыг зорьлоо.