ИНДЕКСЖҮҮЛСЭН ДААТГАЛЫГ ХӨГЖҮҮЛЭХ АРГА ЗАМ - Г.Бурмаа,; Я.Оюунсүрэн, (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Монголын эдийн засгийн нэг тулгуур бол хөдөө аж ахуй салбар юм. Монголын хүн амын тал хувь нь мал аж ахуй, газар тариалан эрхэлж, дотоодын нийт үйлдвэрлэлийн 36,1%- ийг хөдөө аж ахуйн гаралтай бүтээгдэхүүн эзэлж байна. Эрс тэс уур амьсгалтай ган зуд зэрэг байгалийн гамшиг элбэг тохиолддог манай орны нөхцөлд эрслийг бууруулах, ард иргэдийнхээ амжиргаа, улс орны эдийн засгийг тогтвортой байлгахын тулд хөдөө аж ахуйн салбарт даатгалын тогтолцоог хөгжүүлэх нь чухал ач холбогдолтой юм.