ЭДИЙН ЗАСАГТ НӨЛӨӨ БҮХИЙ САЛБАРЫГ САЛБАР ХООРОНДЫН БАЛАНСЫН ШИНЖИЛГЭЭГЭЭР ТОДОРХОЙЛОХ НЬ - О.Төлеу,; А.Батцэнгэл,; Д.Цоодол, (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Макро эдийн засгийн нэг чухал загвар болох салбар хоорондын балансын загварын судалгаа, шинжилгээний ажил идэвхиж, манайд 2005, 2010 оны балансаар зарим шинжилгээнүүдийг хийж ирсэн байна. Бид энэхүү судалгаанд 2010 оны салбар хоорондын балансын өгөгдлийг ашиглан эдийн засгийн чухал нөлөө бүхий салбар (key sectors)-ыг тодорхойлох шинжилгээг гадаад орнуудын туршлагад үндэслэн хийсэн болно. Мөн салбар хоорондын балансын үржүүлэгчийг MS Excel 2010 системээр тооцоолж судалгаанд ашиглав.