ЭРЧИМ ХҮЧНИЙ НҮҮРСНИЙ ҮНЭ БҮРДЭЛТИЙН ТУЛГАМДСАН АСУУДАЛ (Багануур ХК ийн жишээн дээр) - Б.Хоролсүрэн,; Ё.Эрдэмбаяр,; В.Данаасүрэн, (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Монгол улсын эрчим хүчний гол түүхий эдийг нийлүүлэгч уурхайнуудын бүтээгдэхүүн борлуулах үнэ нь өртгөөсөө байнга доогуур байх болсон үйлдвэрлэлийн эдийн засгийн үр өгөөжийг бууруулж, жилээс жилд алдагдалтай ажиллах нөхцлийг бүрдүүлж байна. Энэ байдлаас гарах арга замыг эрэлхийлэх, эдийн засгийн эрүүл тогтолцоог бүрдүүлэх нь түлш эрчим хүчний салбарын шийдвэрлэх тулгамдсан асуудал мөн тул энэхүү өгүүлэлд түлш эрчим хүчний салбарын бүтээгдэхүүний өртгийн бүтэц, үнэ бүрдэх механизмд шинжилгээ хийж, боловсронгуй болгох талаар тодорхой санал дүгнэлт өгсөн болно.