МОНГОЛЫН ЗАХ ЗЭЭЛ ДЭХ ҮХРИЙН МАХНЫ ЭРЭЛТИЙГ ТААМАГЛАХ ЗАГВАР, ТҮҮНИЙ ХЭРЭГЛЭЭ - Ч.Баттүвшин,; Н.Сонинтамир,; Р.Энхбат, (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Энэхүү судалгааны ажлын үндсэн зорилго нь эрэлтийн системийн загвараар Монгол Улсын үхрийн махны эрэлтийг үнэлж, хэтийн таамаглал дэвшүүлэн, түүний төлөвлөлтийг боловсронгуй болгох арга замыг тодорхойлоход оршино. Үүний тулд Бараг Төгс Эрэлтийн Систем (Almost Ideal Demand System) ашиглан зардлын мэдрэмжийг үнэлэн 2013-2020 оны үхрийн махны эрэлтийн хэтийн таамаглалыг энгийн өсөлтийн загвараар тооцсон. Улмаар эрэлтийн хэрэглээг нийлүүлэлтийн гинжин хэлхээний удирдлагын нэгэн хэсэг болох нийлүүлэлтийн зарим асуудлыг шийдэхэд хэрхэн ашиглаж болохыг бодит жишээн дээр харуулан хэлэлцүүлэг хийж дүгнэсэн.