КОВИД-19 БА ЗҮҮН ХОЙД АЗИ, МОНГОЛЫН АЯЛАЛ ЖУУЛЧЛАЛЫН САЛБАРЫН НӨХЦӨЛ БАЙДАЛ - М.Цолмон,; Б.Даваасүрэн, (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Аялал жуулчлалын салбар нь дэлхий дахины орчин үеийн хөгжлийн ерөнхий чиг хандлага болж буй байгаль орчинд ээлтэй, ногоон эдийн засгийн хөгжлийг дэмжсэн тогтвортой хөгжлийг дэмжсэн салбар юм. Гэвч дэлхий нийтийг хамарсан цар тахлаас үүдэж уг салбарт таамаглахын аргагүй нөхцөл байдал үүсээд байна. Уг судалгааны ажлаар цар тахлаас үүдэж Зүүн Хойд Ази болон Монгол улсын аялал жуулчлалын салбарын орлогод үүсч болох эрсдэлийг таамаглахыг зорьлоо.