САНХҮҮГИЙН ХӨРӨНГИЙН НЯГТЛАН БОДОХ БҮРТГЭЛ, ТАЙЛАГНАЛЫН АРГА ЗҮЙГ БОЛОВСРОНГУЙ БОЛГОХ НЬ - Д.Бүнчинсүрэн; Д.Нямаа, (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Бизнесийн практикт хэрэглэгдэж байгаа олон төрлийн санхүүгийн хэрэглүүр, санхүүгийн гэрээ хэлцэл болон даяаршилтай холбоотойгоор сүүлийн арав гаруй жилийн хугацаанд холбогдох нягтлан бодох бүртгэл, санхүүгийн тайлагналд мөрдөгдөх олон улсын стандарт (СТОУС 9) нилээд хэмжээгээр өөрчлөгдөж, тавигдах шаардлага зарчмын хувьд өмнөхөөс ялгаатай болсон ба манай улсад ч уг стандартын мөрдөлттэй холбоотой бэрхшээл тулгарсаар байгаа юм. Бидний энэхүү судалгааны ажлын зорилго нь санхүүгийн хөрөнгийг СТОУС 9-ийн дагуу нягтлан бодох бүртгэлд тусгаж, санхүүгийн тайланд толилуулах арга зүйг тодорхойлж, стандартын хэрэгжилттэй холбоотой практикт тулгарч буй асуудлуудыг судлан тогтоож, түүнийг зохистойгоор шийдвэрлэх арга замыг эрэлхийлэхэд оршиж байна.