КАПИТАЛ ХӨРӨНГИЙН ҮНЭЛГЭЭНИЙ ЗАГВАР (CAPM)-ЫН НАЙДВАРТАЙ БАЙДЛЫГ МОНГОЛЫН ХӨРӨНГИЙН БИРЖИЙН ЖИШЭЭН ДЭЭР ШАЛГАХ НЬ - Ч.Энхбаяр,; М.Маргадмөн, (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2020)
Бид уг судалгааны ажлаар Монголын Хөрөнгийн Биржийн бүрэлдэхүүн хувьцаануудаас 60-н хувьцааг өгөгдөл болгон, 2012 оны 1 сараас 2020 оны 3 сар хүртэлх нийт 99-н сарын хугацаан цувааг сонгож авсан. Судалгааны үр дүнд CAPM загвар нь статистикийн хувьд найдвартай нь батлагдаагүй бөгөөд, манай улстай хөрөнгийн зах зээл нь ижил түвшинд байгаа улсуудын жишээн дээр хийгдсэн судалгааны үр дүнтэй давхцаж байна. Иймд хөрөнгийн зах зээлийн шинжээчид болон хөрөнгө оруулагчдыг МХБ дээр САРМ загварыг ашиглахдаа болгоомжтой хандахыг зөвлөж байна.