ВАЛЮТЫН ХАНШИЙН ТОГТОЛЦООНЫ АСУУДАЛД: ВАЛЮТЫН ЗӨВЛӨЛИЙН ТОГТОЛЦОО МОНГОЛ УЛСАД ТОХИРОХ УУ - Ө.Тайван; А.Энхбат, (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Валютын зөвлөл гэдэг нь тогтмол ханшийг онилсон илүү хүчтэй валютын ханшийн тогтолцооны нэг хувилбар бөгөөд валютын зөвлөлийн тогтолцооны үед тухайн орны валютыг цаасан мөнгө, зоос болон тухайн уясан валюттай тогтмол ханшаар чөлөөтэй хөрвүүлдэг. Валютын зөвлөлийн тогтолцоонд зарим давуу тал байгаа хэдий ч манай улсын эдийн засагт түүнийг тогтворгүй болгох хүчин зүйлс байгаа тул валютын зөвлөлийн тогтолцоог нэвтрүүлэхэд хүндрэлтэй байна гэсэн дүгнэлтэд хүрэв.