ТӨГСӨГЧДИЙН ХӨДӨЛМӨР ЭРХЛЭЛТИЙГ НЭМЭГДҮҮЛЭХ БОЛОМЖ - Т.Цэцэгмаа (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Сүүлийн жилүүдэд их, дээд сургууль, коллеж төгсөгчдийн тоо өссөөр байгаа хэдий ч тэдний ажил эрхлэлтийн түвшин харьцангуй доогуур байна. Нийт ажилгүйчүүд болоод ажил хайгчдын дотор дипломын болоод бакалаврын зэрэгтэй төгсөгчдийн эзлэх хувийн жин нэмэгдэх төлөвтэй байна. Иймээс тэдний хөдөлмөр эрхлэлтийг нэмэгдүүлэхэд их, дээд сургууль болон коллежиуд тодорхой арга хэмжээ авч хэрэгжүүлэх, мөн төр засгаас анхаарал тавьж, дэмжлэг үзүүлэх явдал чухал байна. Энэхүү илтгэлд дэлхийн болоод үндэсний хэмжээнд залуучуудын хөдөлмөр эрхлэлтийн ерөнхий төлөв байдал, төгсөгчдийн ажил эрхлэлтийн өнөөгийн байдал, тэдний хөдөлмөр эрхлэлтийг нэмэгдүүлэх боломжийн талаар тусгасан болно.