Монгол улсын аж ахуйн нэгж, байгууллагуудын санхүүгийн өнөөгийн төлөв байдлын зарим шинжилгээ, дүгнэлт - Б.Сайнжаргал; Л.Наранчимэг (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Монголын улсын аж ахуйн нэгж байгуулагуудын санхүүгийн өнөөгийн төлөв байдлыг СнЯ-ны нягтлан бодох бүртгэлийн газраас нэгтгэн гаргадаг “аж ахуйн нэгж байгууллагын санхүүгийн тайлангийн нэгтгэл”-ийн тоо мэдээ болон статистикийн мэдээлэлд тулгуурлан судалж онцлогийг тодорхойлох, улмаар мэдээллийн үнэн зөв, нээлттэй байдлыг хангахад Нягтлан бодох бүртгэл, тайлагналын үүргийг дээшлүүлэх талаар санал дүгнэлт гаргахыг хичээсэн болно.