ДЭЭД БОЛОВСРОЛЫН ИННОВАЦИ БАГШИЙН ШИНЭЧЛЭЛ - Д.Чимгээ; О.Болорсайхан; Ж.Даваа; Я.Отгонбаяр; Д.Баярмаа (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Энэхүү судалгааны өгүүлэгт дээд боловсролын шинэчлэлийн хүрээнд дээд боловсролын чанарыг дээшлүүлэхэд нөлөөлөх иж бүрэн, олон хүчин зүйлүүдийн нэг хэсэг болох багшийн хөгжлийн асуудлыг авч үзсэн. 21-р зууны багшийн хөгжлийн асуудлыг судлахдаа багшийн үнэ цэнэ, багшийн эрх үүрэг, багшид тавигдах шаардлага, багшийн үнэлгээ, багшийн хөгжлийн талаар өнөөгийн хууль эрх зүйн орчин, багш бэлтгэх зэрэг хүчин зүйлүүдтэй харгалзан судлахын хамт багшийн хөгжлийн талаар хийгдсэн судалгаа, гарсан үр дүнгийн талаар өгүүлсэн болно. Судлаачид судалгааныхаа ажлын үр дүнд дээд боловсролын талаар бодлого боловсруулагч, шийдвэр гаргагчид, их дээд сургуулиуд болон тэнд ажиллаж буй багш нарт зориулан тодорхой зөвлөмжүүдийг гаргажээ.