Үндэсний компаниудын дотоод аудитын төлөвшлийн судалгаа, дүгнэлт - А.Өнөржаргал (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Сүүлийн жилүүдэд аж ахуйн нэгж, байгууллагад дотоод хяналтын эрэлт өсч, компанид дотоод аудитын алба, нэгжийг байгуулах болсон. Энэхүү өгүүлэлд үндэсний компаниудад хэрэгжиж буй дотоод аудитын хөгжлийн өнөөгийн байдалд дүгнэлт өгөх, тулгамдаж буй асуудлуудыг тодорхойлох, түүнчлэн компанийн дотоод аудитын удирдлага, зохион байгуулалт, арга зүйг боловсронгуй болгоход чиглэсэн санал, зөвлөмжийг дэвшүүлэх зорилгоор хийсэн судалгааны зарим үр дүнг толилуулж байна.