Бичил даатгалыг хөгжүүлэх асуудалд - Г.Бурмаа (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Сүүлийн жилүүдэд манай улсад даатгалын зах зээл хөгжиж, даатгалын үйлчилгээнд хамрагдагсдын тоо өсч байгаа боловч даатгалын компаниуд ихэвчлэн чинээлэг ба дундаас дээш орлоготой иргэд, аж ахуйн нэгжүүдэд зориулан даатгалын бүтээгдэхүүн үйлчилгээгээ гаргадаг ба харин бага орлоготой иргэдэд чиглэсэн бүтээгдэхүүн үйлчилгээ байдаггүй, орлогогүй болон бага орлоготой иргэд төлбөрийн чадваргүйгээсээ шалтгаалж даатгалд хамрагдаж чадалгүй даатгалын хамгаалалтын гадна үлдэж, амь нас, эрүүл мэнд, өмч хөрөнгөөрөө хохирч, амьдралын баталгаа нь алдагдах тохиолдол их байна. Иймд амьжиргааны түвшин доогуур, бага орлоготой иргэдэд зориулагдсан бичил даатгалыг хөгжүүлэх боломж, арга замыг судалсан болно.