ХОВД АЙМГИЙН АЖ АХУЙН НЭГЖҮҮДИЙН ИННОВАЦИЙН ҮЙЛ АЖИЛЛАГААНЫ СУДАЛГАА - Д.Моломжамц; Л.Жаргал (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Энэхүү судалгааны ажлаар аж ахуйн нэгжийн инновацийн үйл ажиллагаа, түүний үр ашгийг тооцох үзүүлэлтүүдийн талаарх онол арга зүйн судалгааг хийж түүний үндсэн дээр Баруун бүсийн тулгуур төв - Ховд аймгийн аж ахуйн нэгжүүдийн инновацийн үйл ажиллагааг судалж, улмаар орон нутaгт инновацийн үйл ажиллагааг эрчимжүүлэх, эдийн засгийн үр ашгийг дээшлүүлэх боломж, арга замыг тодорхойлох, хэрэгжүүлэх талаар санал зөвлөмж боловсруулахыг зорив. Аж ахуйн нэгжийн инновацийн үйл ажиллагааны эдийн засгийн үр ашгийг үнэн зөв тооцоолж, үнэлэх нь байгууллагад инновацийг нэвтрүүлэх, түүнийг хэрэгжүүлэх хөрөнгө оруулалтын үр өгөөжийг бодитойгоор тодорхойлох боломж олгох ба ингэснээр болзошгүй эрсдлээс сэргийлэх бололцоо бүрдүүлнэ.