АЖ АХУЙН НЭГЖ, БАЙГУУЛЛАГУУДЫН САНХҮҮГИЙН БАЙДЛЫН ШИНЖИЛГЭЭ - Л.Наранчимэг (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Монголын улсын аж ахуйн нэгж байгуулагуудын санхүүгийн өнөөгийн төлөв байдлыг СнЯ-ны нягтлан бодох бүртгэлийн газраас нэгтгэн гаргадаг “аж ахуйн нэгж байгууллагын санхүүгийн тайлангийн нэгтгэл”-ийн тоо мэдээ болон статистикийн мэдээлэлд тулгуурлан судалж нийт аж ахуйн нэгжүүдийн санхүүгийн болон хөдөлмөрийн бүтээмжийн өнөөгийн төлөв байдал, хөгжлийн төлөв хандлага онцлогийг тодорхойлж, тоон болон чанарын судалгаа хийж эргэлтэнд оруулах, улмаар тайлангийн мэдээллийн үнэн зөв, нээлттэй байдлыг хангахад Нягтлан бодох бүртгэл, тайлагналын үүргийг дээшлүүлэх талаар санал дүгнэлт гаргахыг зорьсон болно.