ОРОН СУУЦНЫ ЗАХ ЗЭЭЛИЙН ХЭСЭГЧЛЭЛИЙН ОНЦЛОГ: УЛААНБААТАР ХОТЫН ЖИШЭЭН ДЭЭР - Б.Сайнжаргал; Б.Даваасүрэн; Я.Отгонсүрэн (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Энэхүү судалгаанд орон сууцны зах зээлийн хэсэгчлэлийн онол арга зүйн үндэслэлийг судлан, түүнд тулгуурлан Улаанбаатар хотын орон сууцны зах зээлийг хэсэгчлэхийг зорив. Орон сууцны зах зээлд газар зүйн хэсэгчлэлийн аргыг түгээмэл хэрэглэдэг ба үүнээс хедоник загварыг сонгон Улаанбаатар хотод шинээр баригдаж байгаа 220 орон сууцны өгөгдөл дээр үндэслэн хэсэгчлэлийн тооцооллыг хийлээ. Энэхүү тооцооллын үр дүнгээр гарган авсан тэгшитгэлдээ дурын орон сууцны мэдээллийг оруулснаар зах зээл дэх зохист үнийг тодорхойлох боломжтой болсон. Мөн тус загварт тохирох хувьсагчдыг оновчтой сонгохын тулд хэрэглэгчдээс түүвэр судалгаа авч, үр дүнг гаргав.