ГАДААД ХУДАЛДАА ЭРХЛЭХЭД ТУЛГАРДАГ НИЙТЛЭГ ХҮНДРЭЛИЙГ ТОДОРХОЙЛОХ СУДАЛГАА STUDY OF THE CRITICAL ISSUES CONFRONTING FOREIGN TRADE - Н.Отгонсайхан; 1Б.Даваасүрэн; М.Должин; Д.Энх-Отгон (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Бизнес эрхлэх орчинг таатай, тогтвортой байлгах нь төрийн бодлогын үндсэн чиг үүрэг бөгөөд тэрхүү бодлого нь ул суурьтай, бодит судалгааны үр дүнд үндэслэгдэх нь нэн чухал юм. Улс орнууд өөрийн орны бизнесийн орчныг тусгайлан судалсны үндсэн дээр бизнес эрхлэх таатай орчныг бий болгох төрийн бодлогыг оновчтой явуулах замаар бизнес эрхлэгчдийг дэмжих хэрэгцээ шаардлага байсаар байна. Энэхүү судалгаагаар Монгол улсын бизнесийн орчин, түүний дотор гадаад худалдааны үйл ажиллагааг эрхлэхэд тулгарч буй нийтлэг хүндрэлийг үнэлэх, асуудлыг тодорхойлох, улмаар сайжруулах боломжийг илрүүлэхийг зорилоо.