АГУУЛАХЫН БАГТААМЖ ХЯЗГААРЛАГДМАЛ, ОЛОН ТӨРЛИЙН БАРААТАЙ ҮЕИЙН ЗАХИАЛГЫН ОНОВЧТОЙ ХЭМЖЭЭГ ТООЦОХ БОДЛОГО - М.Эрдэнэбат; Ж.Энхбаяр; Р.Энхбат (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Бараа материалын оновчтой удирдлага компаниудад шийдэх асуудлын нэг юм. Бараа материалыг захиалгын оновчтой хэмжээ, түүнд үнийн хөнгөлөлт, инфляци нөлөөлөх зэрэг асуудлыг эрдэмтэд судалсан байдаг. Бараа материал захиалах асуудал нь агуулахын хэмжээнээс шууд хамааралтай. Иймд бид агуулахын хэмжээнээс хамаарч захиалгын оновчтой хэмжээг хэрхэн тодорхойлох талаар авч үзлээ.