ОХИН КОМПАНИЙН ҮЙЛ АЖИЛЛАГААГ ҮНЭЛЭХ АРГА ЗҮЙН АСУУДАЛ - Д.Нямаа (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2018)
Групп компанийн зохион байгуулалт нь үйл ажиллагааны төрөлжилт, хөрөнгийг удирдах хэлбэр, бизнесийг хөтлөн явуулах арга зарчим, охин компаниудын үйл ажиллагаанд тавих хяналтын түвшин, шийдвэр гаргалтын төв, өмчийн бүтэц гэх зэргээс хамаарах ба группын бүрэлдэхүүн дэх компаниудын бүтцийг оновчтой тогтоон, толгой компани нь охин компаниудын үйл ажиллагааг үр ашигтайгаар удирдан зохион байгуулснаар синергетик үр өгөөжийг ихээр хүртэх боломжтой болдог юм. Энэ өгүүлэлд группын бүрэлдэхүүн дэх охин компаниудын үйл ажиллагааг үнэлж дүгнэх арга зүйн асуудлыг авч үзэн “ХХХ” групп компанийн бүрэлдэхүүний охин компаниудын өнөөгийн байдлыг үнэлж, санал дүгнэлт өгөхийг зорьсон болно.