ЭКСПОРТЫН ЗЭЭЛИЙН ДААТГАЛЫН ОНОЛЫН СУДАЛГАА - Р.Энхбат; Ч.Ундрам; Н.Тунгалаг (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Тус өгүүллээр экспортын зээлийн даатгалын онолын асуудлыг судлан, экспортлогч болон импортлогч хоёр орны хувьд экспортын зээлийн даатгалын эдийн засагт үзүүлэх нөлөөллийг ерөнхий тэнцвэрийн хүрээнд математик загварчлалын аргаар тооцож, импортын барааны эрэлтийн функц, экспортын барааны нийлүүлэлтийн функц, математик загварт тусгасан параметрүүдийн янз бүрийн утгуудад Маршаллын эрэлтийн функцийн өөрчлөлтийг харьцуулан харуулахыг зорив.