МОНГОЛ УЛСАД ЭКСПОРТЫН ДААТГАЛЫН БҮТЭЭГДЭХҮҮНИЙГ ХӨГЖҮҮЛЭХ АРГА ЗАМ - Ч.Ундрам; М.Бага-Өрнөлт (Journal of Business and Innovation (Бизнес & Инноваци), 2023)
Монгол улсад экспортын чиг баримжаатай үйлдвэрлэгч, аж ахуйн нэгж, байгууллагуудыг дэмжих гол хөшүүргүүдийн нэг болох санхүүгийн дэд бүтцийг сайжруулах зорилгоор Олон улсад хэрэглэгддэг “экспортын кредит даатгал” (Export credit insurance)-ыг зах зээлд нэвтрүүлэх, түүнийг хөгжүүлэх эрх зүйн орчныг бүрдүүлэх, амжилттай нутагшуулахын тулд экспортлогчдыг сургаж бэлтгэх цогц хөтөлбөрийн талаар энэхүү судалгаанд авч үзсэн болно.